15 Ağustos 2013 Perşembe

Facebook Newsfeed Yenilendi

Yine bir Facebook haberi yazıyorum. Gün geçmiyor ki FB yeni bir güncelleme ile karşımıza çıkmasın :)

Facebook'ta yaklaşık 750 arkadaşım var ve bu kişilerin pek çoğu oldukça aktif bir şekilde Facebook'u kullanıyor ve gün içinde sayısız içerik paylaşıyorlar.

Facebook algoritması ile arkadaşlarımızın ve tabii ki beğendiğimiz sayfaların  paylaştıklarının tümünü bize göstermiyordu. Bu algoritma  doğru içeriği doğru zamanda doğru kişilere göndermeye çalışıyor. Bu da ana sayfamızda gereksiz, işimize yaramayan gönderilerle zaman kaybetmemizi sağlıyor. Newsfeed'inizde bir içeriğin size gösterilmesi için o kişi veya sayfa ile etkileşiminizin yüksek olması gerekiyor. Bu da demektir ki yorum, beğeni ve içeriği tıkladığınız kişileri /sayfa gönderilerini ana sayfanızda göreceksiniz. Bir gönderiyi görebilmeniz için geçmişte ona benzer bir içerikle etkileşim kurmanız gerekiyor. Örneğin evlilikle ilgili bir içeriği tıkladıysanız ana sayfanızda daha sonra o tarz içerikleri görmeniz muhtemel.

Gelelim Facebook'un son yaptığı güncellemeye. Yenilenen algoritmada ana sayfanızda en başta etkileşimi en yükse içerikleri yukarıda göreceksiniz.

Bireysel kullanıcılar için çok büyük bir değişiklik gibi görünmese de markalar için daha çok yorum daha çok like ve daha çok tıklanma için daha etkili ve kaliteli içerik üretmek demek.

Herkese iyi günler!

Beyrut F.