8 Kasım 2013 Cuma

Sosyal paylaşım için en doğru saat nedir? - Infografik

İnternet üzerinizde daha çok kişiye ulaşmak ve sesinizi duyurmak adına en doğru zamanda doğru hedefleme ile doğru kişilere ulaşmak önemlidir.

Sosyal medya üzerinden hedef kitlenize ulaşmak için http://lorirtaylor.com/  bir araştırma yaparak hangi saatlerde kullanıcılara ulaşabileceğinizi gösteriyor. Reklam verenler için yaptıkları harcamayı optimize edecek bir dip not olarak düşünülebilir. Diğer taraftan para harcamadan daha fazla kişiye ulaşmak isteyen dijitalciler için oldukça faydalı bir araştırma olmuş.

Her sosyal ağ kendi içinde değerlendiriliyor. Facebook kullanıcıları en çok saat 13.00 - 16.00 saatleri arasında Facebook'a giriyor. Marka sayfaları paylaşım yapmak için bu saatler seçmeliler. Organik erişimin en fazla olacağı bu saatler aynı zamanda erişim için para harcıyorsanız daha az parayla daha çok kişiye erişeceğiniz saatler olacaktır. Paylaşım için en kötü saat ise 20.00 - 8.00 arası olarak gösterilmiş.


Takipçilerinizi gözlemleyin!

Social Caffeine'in araştırması güzel olsa da sizin için en iyi saati hedef kitleniz belirler. Paylaşım saatlerinizi belirlerken kendi kitlenizi gözlemleniz gerekiyor. Her marka kendi kitlesine uygun paylaşım saatleri belirlemesi gerekiyor. En uygun paylaşım saatlerini belirlemek için :

- Takipçilerinizi gözlemleyin. Yorum beğeni RT gibi etkileşim araçlarının en çok kullanıldığı saatleri belileyin.
- Facebook için yeni sayfa istatistiklerinde sizi beğenenlerin online olma saatleri görülebiliyor bu toolu kullanabilisiniz.

Twitter, Google Plus, Linkedin, Pinterest ile ilgili saatleri aşağıdaki infografikte bulabilirsiniz.