7 Mayıs 2013 Salı

TUROPA


Avrupa Birliği Bakanlığı ve  Microsoft Türkiye ortaklığıyla Window8 için yeni bir uygulama TUROPA.

Uluslararası ilişkiler alanında bir yenilik olan TUROPA, sosyal ağlarla entegre olabilen, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında ortak bir iletişim platformu olarak AB ile ilgili görüşlerin paylaşılabileceği ve yetkili mercilere ulaşılabilecek bir alan yaratıyor.
Türkiye AB’de neden olmalı? gibi başlıklarda görüşlerin paylaşıldığı uygulamada aynı zamanda AB süreci hakkında güncel makalelere ulaşabiliyorsunuz. Facebook veya Twitter ile bağlanarak görüşlerinizi bildirebileceğiniz veye özel mesaj ile yetkililere ulaşabildiğiniz bir platform oluşturuyor.
Dijital demokrasiye geçiş sürecimiz için örnek olması gereken bir uygulama olmuş TUROPA. Değişen dijital dünya ile artık sadece WEB sitesi oluşturmak sanal ortamlarda yer almak devlet kurumları için yeterli olmayacaktır. Sosyal ağlarda yer almanın yanı sıra artık  bilgisayar, mobil cihazlarda da yer alarak kullanıcı – vatandaş odaklı hizmetler sunmalı, dijital demokrasi bunu gerektiriyor. Microsoft Türkiye’nin dijital demokrasi adına windows8 kullanıcılarına sunduğu bu hizmet başarılı bir çalışma olmuş. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın bu alanda ki yeniliklere açık oluşu da bizim adımıza umut verici bir gelişme.
Konuyla ilgili Microsoft’un blogunu okuyabilirsiniz.